Nieuws

image

24/5/2024

8 make-up tips die elke bruid moet weten

Maak je klaar om te stralen op je grote dag! Je bruiloft is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde momenten in je leven, dus vergeet je make-up niet te midden van alle planning. Wij verzamelde een aantal handige tips die ervoor zorgen dat je er stralend uitziet op je speciale dag.

1. HOUD REKENING MET HET SEIZOEN WAARIN JE TROUWT

Een bruid moet de keuze van haar foundation absoluut afstemmen op het seizoen waarin ze trouwt! Zo wil je in de winter een foundation die niet te droog of te mat lijkt, terwijl je in de zomer een foundation nodig hebt die niet te snel gaat glanzen. Als je bruiloft tot in de late uurtjes doorgaat, kies dan voor een foundation die lang blijft zitten.

Bruiden die in de zomer trouwen doen er goed aan om de huid voor te bereiden met een primer die anti-glans en waterbestendig is, zoals de Smooth Affair Mattifying Face Primer van jane iredale. Als je in de herfst of winter trouwt, is een foundation met een volledige dekking, zoals Laura Merciers Real Flawless Weightless Perfecting Foundation, een uitstekende optie. Heb je deze foundations al gezien?

2. BLIJF PICTURE PERFECT MET POEDER

Om je bruidsmake-up dag en nacht fris te houden, is een poederformule onmisbaar. Onze ultieme aanbeveling om je look intact te houden: breng Laura Merciers Translucent Loose Setting Powder aan om je foundation te matteren en kleurvast te fixeren. Dit poeder is zo subtiel dat het bijna niet opvalt op je huid. PS. Deze beauty klassieker bestaat ook in een ultra-blur (mini) formule of pressed powder!

3. KIES EEN LIPPRODUCT WAARIN JE JE PRETTIG VOELT

Je lippenstift zal na een tijdje langzaam vervagen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een long lasting-formule (want: die geeft niet af), zoals Bobbi Brown’s Luxe Matte Lipstick. Wij houden van de kleur 'Sunset Rose', een mooie natuurlijke tint die niet te bruin of te roze is. Als je je lippen net iets meer wil benadrukken, probeer dan één van de Afterglow Sensual Shine Lipsticks van NARS. Deze lipsticks, glosses, lip liners en balsems zijn het proberen waart!

4. BLIJF GEHYDRATEERD VOOR DE GROTE DAG

Deze beauty tip kan je het hele jaar door toepassen, maar naarmate je trouwdag nadert wordt het extra belangrijk: drink voldoende water. Een gehydrateerde huid zorgt namelijk voor een betere toepassing van make-up. Laat je huid extra stralen door de Pommist Hydration Spray van jane iredale in een cirkelvormige beweging over het hele gezicht, de hals en het decolleté te vernevelen. Deze hydraterende formule met granaatappelextract fixeert niet alleen je make-up, maar bestrijdt ook schade door vrije radicalen!

5. GEBRUIK WATERPROOF PRODUCTEN

Moeten we nog meer zeggen? Emoties lopen hoog op tijdens een bruiloft, vooral voor de bruid. Daarom is het slim om waterproof make-up te dragen zodat je make-up niet gaat uitlopen. Krijg je snel tranen van geluk? Dan zijn de nepwimpers van Sweed je redder in nood. Ze tillen je wimpergame naar een hoger niveau en zien er natuurlijk uit! Leuk weetje: Sweed is volledig diervriendelijk en strikt veganistich!

6. RESERVEER JE MAKE-UP ADVIES BIJ PARFUMA

Je hebt je droomjurk al uitgekozen, met veel smaak de perfecte taart geproefd en de ringen besteld. Maar ook je bruidsmake-up kan je ruim op voorhand uitproberen en dat vind je vast een goed idee! Zo merk je bijvoorbeeld meteen hoe je huid reageert op de producten van je make-up artist. Weet je niet zeker welke kleuren je het best staan? Ook daar helpt een proefmake-up je mee verder! Reserveer je make-up advies, make-up begeleiding of make-up momenten met deze link in je favoriete Parfuma winkel.

7. SELFTAN VOOR JE TROUWDAG

Een prachtige, goudbruine teint op je trouwdag is zeker en vast geen must, maar het geeft veel bruiden toch een extra dosis zelfvertrouwen. Bekijk de opties voor professionele spray-tan of ga thuis zelf aan de slag met zelfbruiner. Dit zijn onze favoriete zelfbruiners die je makkelijk het hele jaar door kan gebruiken! Ben je benieuwd welke zelfbruiner jouw ideale match is? Lees dan onze blog 'De ultieme Tan-Luxe gids: vind jouw match'.

8. HOUD EEN REDDINGSTASJE BIJ DE HAND

Op de grote dag zelf is het handig om een reddingstasje bij de hand te hebben: een compact toilettasje gevuld met kleine essentials die van pas kunnen komen in onvoorziene omstandigheden. Wattenstaafjes, haarspeldjes en verfrissingsdoekjes zijn daarbij onmisbaar. En vergeet je favoriete make-upproducten en -kwasten niet mee te nemen voor eventuele bijwerkingen!